220 graven uit Nazi-tijd ontdekt

Nabij een psychiatrisch ziekenhuis in het westen van Oostenrijk zijn 220 graven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Waarschijnlijk behoren de graven toe aan gehandicapten of mensen met psychische problemen. De Nazi’s waren van mening dat deze groep mensen het leven niet verdiende en de psychiatrische en gehandicapte patiënten zouden daarom zijn geëuthanaseerd.

De graven bevinden zich in de tuin van een psychiatrisch ziekenhuis. Het gebouw deed tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst als ziekenhuis voor mensen met psychische problemen en nog steeds kunnen psychiatrische patiënten er terecht.

De begraven patiënten zouden tussen 1942 en 1945 zijn omgebracht. De kans is groot dat ze slachtoffer zijn geworden van het euthanasieprogramma van de Nazi’s. Tienduizenden mensen met psychische en lichamelijke problemen werden gedurende de oorlog door de Nazi’s omgebracht.

De graven werden ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden in de tuin. Voorlopig ligt het project stil, zodat archeologen de kwestie nader kunnen onderzoeken.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd