1,4 miljoen dollar voor goed idee om olie op te ruimen

Heeft u een briljant idee om de olie nog sneller op te ruimen in de Golf van Mexico? Doe dan mee aan de Wendy Smidt Oil Cleanup X Challenge! De deelnemer met het beste idee wint één miljoen dollar. Daarnaast wordt de techniek gebruikt bij toekomstige olierampen.

“Er zullen in de toekomst waarschijnlijk nog meer olierampen plaatsvinden”, zegt Dr. Peter Diamandis van de X-Prize Foundation. “Om oceanen en kusten veilig te stellen lanceert de X-Prize Foundation deze prijs.”

Eerste fase
Om de prijs te winnen, moeten deelnemers twee fases doorlopen. In de eerste fase stellen deelnemers hun idee voor aan een jury. De juryleden zullen kijken naar de kosten, of het realiseerbaar is en wat voor invloed het idee heeft op het milieu. En nog belangrijker: is de nieuwe methode beter dan huidige methoden?

Tweede fase
Tijdens de tweede fase moeten deelnemers de methode in werking laten zien. Dit gebeurt niet in de Golf van Mexico, maar in het National Oil Spill Response Research & Renewable Energy Test Facility in New Jersey. De drie personen met de beste ideeën gaan met een geldprijs naar huis: één miljoen dollar, 300.000 dollar en 100.000 dollar.

Ansari X-Prize
De X-Prize Foundation reikt regelmatig prijzen uit, zoals de Ansari X-Prize in 2004. De Ansari X-Prize was een prijs van 10 miljoen dollar die uitgeloofd werd aan het team dat het eerste particulier ontwikkelde, herbruikbare ruimtevaartuig ontwikkelde. Het bedrijf Scaled Composites won met het ruimtevliegtuig SpaceShipOne de grote geldprijs.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd