13-jarige Brit klimt als Spider-Man

Bent u regelmatig het slachtoffer van straatovervallen, of valt u sporadisch van een brug? Kijk dan niet raar op als in de toekomst niet Spider-Man, maar Spider-Kid u komt redden. Een jongen uit Cambridge heeft een manier gevonden om muren te beklimmen, net zoals zijn favoriete superheld.

De 13-jarige Hibiki Kono werkte vijf maanden aan zijn creatie. Hij kocht een paar goedkope 1.400-watt stofzuigers bij Tesco (een Britse groothandel) en zuignappen.

Zoals op het filmpje te zien is, draagt de jongen de twee stofzuigers op zijn rug. De twee zuignappen gebruikt hij om naar boven te klimmen. De techniek werkt, al klimt de jongen in zijn video niet heel erg hoog. Dit mag niet van de instructeurs.

Hibiki houdt van de films van Spider-Man. Als kind kleedde hij zich wel eens als zijn superheld. “Het is fantastisch dat ik nu net als hem tegen muren kan klimmen”, zegt de jonge Brit.

Hibiki’s moeder vindt haar zoon briljant. “Al mag ik van haar niet de badkamer gebruiken”, zegt zoonlief. “Ze is bang dat ik het plafond naar beneden haal.”

Bronmateriaal

"Spiderlad" - The Sun

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd